Termeni si conditii

Prezentul document (împreună cu toate documentele menţionate în acesta) stabileşte termenii şi condiţiile care guvernează utilizarea acestui website – www.secuiana.ro (în continuare „Website-ul”).

Scopul Website-ului este de prezentare și comercializare a produselor/articolelor/colecțiilor de vestimentație pentru bărbăți promovate de societatea SECUIANA S.A. (brand recunoscut de talie națională și internațională) şi de contractare, prin intermediul Website-ului, cu potențialii clienți interesați de aceste produse.

Vă rugăm să citiţi prezenții Termeni și Condiții, Politica de cookies-uri şi Politica de confidenţialitate înainte de a utiliza Website-ul. Prin accesarea și utilizarea Website-ului, recunoașteți în mod expres caracterul obligatoriu al acestor documente și vă asumați angajamentul de a le respecta.

DESCRIEREA ACTIVITĂȚII
SECUIANA (în continuare ”Noi” sau ”Societatea”) este un brand românesc remarcat în decursul celor 55 de ani pe piața românească prin propria sa producție de articole vestimentare bărbătești în fabrica din Târgu Secuiesc, județul Covasna.
Recunoscută de-a lungul aniilor datorită calității redate prin alegerea cu mare responsabilitate a țesăturilor de înaltă calitate folosite, prin finisajele speciale aplicate în procesul de producție (precum tratamentele antipată, tratamente waterproof ce nu permit pătrunderea apei din exterior dar permit aerisirea corpului) dar și prin croiurile ce îmbracă orice siluetă bărbătească la perfecție.
Nenumărate articole vestimentare Secuiana sunt recunoscute atât pe piața românească cât și pe cea internațională, cu o vastă cooperare în export în Franța, Germania, Italia, Canada, SUA, Suedia, Olanda, Anglia, de la pantaloni clasici până la costume, cămăși, toate create și gândite pentru a conferi confort și calitate superioară clientului.

Datele noastre de contact sunt:
Adresa sediului: Târgu Secuiesc, Str. Păcii nr. 42, județul Covasna, cod poștal 525400.
Adresă de e-mail: dpo@secuiana.ro
Nr. de tel.: (+4) 0267.360.237

TERMENI
Vânzător/Societate – SECUIANA S.A.
Cumpărător – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică care efectuează o Comandă.
Client – poate fi orice persoană fizică care are vârsta peste 16 ani sau persoană juridică care are sau obține acces la conținutul website-ului, prin orice mijloc de comunicare pus la dispoziție de către Societate (electronic, telefonic, etc) sau în baza unui acord de utilizare existent între Societate și acesta, care necesită crearea și utilizarea unui Cont sau este posibil prin funcția de comandă rapidă.
Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de E-mail și o parolă care permite Cumpărătorului/Clientului transmiterea Comenzii, și care conține informații despre Client/Cumpărător. Utilizatorul este responsabil și se va asigura că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt corecte, complete și actualizate.
Coș de cumpărături – secțiune (sub forma unei pictograme în partea dreapta-sus a site-ului care permite Cumpărătorului/Utilizatorului să adauge Bunuri/produse pe care dorește să le achiziționeze la momentul adăugării sau la un moment ulterior;
Site – magazinul online găzduit la adresa web www.secuiana.ro;
Comanda – un document electronic ce intervine ca formă de comunicare între Vânzător și Cumpărător/Client prin care acesta din urmă îi transmite Vânzătorului, prin intermediul Site-ului, intenția sa de a achiziționa Bunuri/produse;
Bunuri – orice produs listat pe Site, inclusiv produsele menționate în Comandă, care urmează a fi furnizate de către Vânzător, Cumpărătorului/Clientului ca urmare a Contractului încheiat.
Campanie – acțiunea de a expune in scop comercial, un număr finit de Bunuri/produse având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioadă limitată de timp stabilită de către Vânzător.
Contract – reprezintă contractul la distanță încheiat între Vânzător și Cumpărător/Client, fără prezența fizică simultană a celor două părți implicate.
Comunicări comerciale / Newsletter – reprezintă orice tip de mesaj trimis (e-mail, telefonic, mobile push, web push, etc.) care conține informatii generale și tematice, informații cu privire la oferte sau prețuri promoționale, informații referitoare la Bunurile/produsele adăugate în secțiunea Cont/Coșul meu sau secțiunea Favorite.

3. CONDIȚII GENERALE
3.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul/Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau prin E-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile comerciale.
Comanda se poate plasa telefonic sau on-line, prin înregistrare.
3.2. Toate Bunurile/produsele comercializate pe site-ul nostru sunt originale și vor fi livrate in ambalajul corespunzător, însoțite de factură, conform legislației în vigoare. Factura trebuie completată, obligatoriu, cu datele complete ale Clientului/Cumpărătorului.
3.3. Imaginea produselor au caracter informativ, produsele livrate pot diferi de imagini sau de descriere în orice mod. De asemenea, unele caracteristici a produselor prezentate pe site, pot fi modificate de către Societate fără preaviz sau pot conţine erori de operare.
3.4. Prețurile de vânzare ale produselor sunt afișate pe site și sunt exprimate în lei și conțin TVA. Prețurile de vânzare ale produselor se pot modifica fără o informare în prealabil a Utilizatorilor. Pentru orice comandă plasată și confirmată, Cumpărătorul/Clientul va plăti întotdeauna prețurile existente pe site la momentul plasării comenzii.
3.5. Plasarea unei comenzi de către Cumpărător/Client și acceptarea ei de către Vânzător echivalează cu încheierea unui contract, potrivit legislației în vigoare. Notificarea primită de către utilizator, pe E-mail, imediat după efectuarea comenzii, are rol de informare și nu reprezintă confirmarea comenzii.
3.6. Încheierea contractului între Vânzător și Cumpărător/Client şi transferul dreptului de proprietate asupra produselor comandate de pe site se produce la momentul confirmării comenzii şi stabilirii detaliilor legate de livrare prin e-mail sau telefonic.
3.7. Toate informațiile de pe website-ul www.secuiana.ro sunt proprietatea intelectuală a SECUIANA S.A. conform Legii pentru protecția drepturilor de autor (Legea nr. 8/ 1996). Întreg continutul publicat pe site (text, descrieri produse, imagini, logo, culori, slogan, simboluri, elemente de grafică web, clipuri video, etc.) poate fi folosit doar în scopul informării Utilizatorilor/Cumpărătorilor/Clienților SECUIANA S.A.
3.8. Fotografiile afișate pe SITE, editate sau prelucrate de SECUIANA S.A. nu pot fi preluate sau utilizate fără acordul acesteia;
3.9. SECUIANA S.A. nu este răspunzătoare pentru eventualele diferențe de culori care pot apărea la vizualizarea pe diverse dispozitive electronice (desktop/tableta/mobil) ale Utilizatorilor.
3.10. Disponibilitatea afişată pentru produse poate să nu mai fie valabilă în momentul în care se va procesa comanda. În cazul în care produsele comandate nu mai sunt disponibile, clienţii vor fi informaţi în cel mai scurt timp posibil.
3.11. Promoţiile/ofertele prezente pe site sunt valabile în limita stocului disponibil.
3.12. Toate produsele comercializate pe site, beneficiază de condiţii de garanţie conforme legislaţiei în vigoare şi politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.
3.13. În cazul În care produsul primit nu este conform cu specificațiile de pe site menționate în pagina produsului achiziționat la momentul achiziției, Cumpărătorul/Clientul poate trimite produsul înapoi. Lipsa de conformitate apărută în termen de 6 luni de la livrarea produsului se prezumă ca a existat la momentul livrării acestuia (până la proba contrară). Se consideră excepții cazurile în care prezumția este incompatibilă cu natura produsului sau a lipsei de conformitate. Pentru perioada de la 6 luni la 2 ani, lipsa conformității va trebui dovedită de consumator.
3.14. Mărimile şi cotele produselor noastre corespund standardelor româneşti. Dacă sunteţi obişnuiţi cu mărimi germane, italieneşti, englezeşti, franţuzeşti sau internaţionale: S-M-L-XL-XXL, etc, vă rugăm consultaţi Ghidul Mărimilor, unde găsiţi echivalenţa acestora cu, mărimile româneşti. Sacourile au pe mânecă iar pantalonii pe betelie o etichetă de carton cu mărimile echivalente: românești, germane, franceze, italiene şi engleze.
Pentru a alege mărimea potrivită, luaţi măsurile corpului corect aşa cum sunt indicate în pictogramă şi descrierea fiecărei cote în parte, după care, din tabelul de dimensiuni vă alegeţi mărimea produsului pe care-l comandaţi.
Societatea nu poate fi trasă la răspundere pentru mărimea necorespunzătoare comandată de Dumneavoastră, însă noi schimbăm produsul, dacă a-ţi greşit mărimea.
3.15. Produsele Secuiana au fost testate prin lot probă (serie “0” ) înainte de fabricaţie, după care au fost controlate 100 %. Sunt efectuate teste de contracţie la spălat, păstrarea culorii, a tuşeului, astfel încât să nu se micşoreze mărimea prin spălările efectuate de Dumneavoastră. De asemenea sunt făcute teste privind durabilitatea (rezistenţa la purtare: cusături, ţesătura la rupere sau deteriorare).
3.16. Orice acțiune: proiect, eveniment, campanie, concurs, serviciu etc. desfășurată de Societate prin intermediul site-ului va fi anunțată, promovată și detaliată la momentul desfășurării acesteia, fie printr-un Regulament, fie prin prevederi succinte și clare inserate în cadrul anunțului de desfășurare a acțiunii respective sau ulterior, la momentul oportun.
3.17. Vânzătorul își asumă dreptul de a schimba, modifica sau actualiza în orice moment conținutul site-ului www.secuiana.ro, precum și Termenii și Condițiile de folosire, fără o notificare în prealabil.
3.18. Este strict interzisă și se pedepsește conform legii copierea, distribuirea, publicarea, transmiterea altor persoane sau incorporarea conținutului în alte materiale în afara site-ului www.secuiana.ro fără acordul SECUIANA S.A.
3.19. Pentru a ne sesiza orice problemă, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: online@secuiana.ro, sau la nr. de telefon 0267.361.599 – compartimentul Relaţii Clienţi.

4. ACCESUL LA WEBSITE
4.1. Accesul pe website se face exclusiv prin accesarea domeniului public: www.secuiana.ro.
4.2. Prin accesarea și utilizarea www.secuiana.ro, Utilizatorul își dă acordul privind acceptarea Termenilor și Condițiilor prezentate pe SITE, a Politicii de Confidențialitate și a Politicii de Cookies.
4.3. Utilizatorul beneficiază de acces limitat, în interes personal (vizualizare, informare, plasarea de comenzi online) pe SITE-ul www.secuiana.ro și nu are dreptul de a descărca, de a modifica parțial sau integral SITE-ul, de a reproduce parțial sau integral SITE-ul, de a copia, vinde/revinde sau de a exploata în orice alta manieră SITE-ul, în scopuri comerciale sau care contravin intereselor Societății.
4.4. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta (prin intermediul nr. de telefon și adreselor de E-mail mentionate la secțiunile “Contact” și ”Listă magazine” de pe pagina principală a Site-ului) cât și on-line (prin înregistrare/creare cont). Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.
4.5. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor/produselor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentări multimedia/etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

5. CONTUL MEU
5.1. Orice Utilizator care vizitează site-ul www.secuiana.ro, are vârsta de peste 16 ani și îndeplinește condițiile legale privind cumpărarea de bunuri/produse, își poate crea un Cont.
5.2. Prin crearea Contului, Utilizatorul poate plasa mult mai rapid o comandă, toate datele lui fiind deja introduse. În plus, Utilizatorii care au create conturi, prin abonarea la Newsletter, pot beneficia de anumite oferte și prețuri promotionale la produse și de alte avantaje comunicate în scris de către Societate.
5.3. La crearea Contului, fiecare Utilizator își dă acordul cu privire la acceptarea acestor Termeni și Condiții și ia la cunoștință cu Politica de confidențialitate și Politica de Cookies, fiind responsabil în legătură cu acuratețea informațiilor oferite și de actualizarea lor.
5.4. Pentru crearea unui Cont va trebui să parcurgeți următorii pași:
Să apăsați pe pictograma din partea de dreapta-sus și să vă introduceți adresa de e-mail;
Să introduceți o parolă cu care să vă logați ulterior și să confirmați această parolă;
Să bifați căsuța privind acceptarea acestor Termeni și Condiții și luarea la cunoștiință cu Politica de Confidențialitate;
După parcurgerea acestor pași, prin apăsarea butonului “Înregistrare” veți fi directionați către contul dumneavoastră.
În cont aveți posibilitatea de a:
edita informațiile contului: nume, prenume, adresă de E-mail
modifica parola contului
modifica adresele dumneavoastră folosite pentru facturare și pentru livrarea produselor comandate
modifica lista de dorințe (Favorite)
vă deconecta.
În Cont se pot vedea comenzile plasate recente, descărcări ale produselor de care ești interesat, să-ți administrezi adresele de livrare și de facturare și să-ți editezi parola și detaliile contului.

6. OBIECTUL CONTRACTULUI
6.1. Obiectul contractului reprezintă vânzarea bunurilor/produselor comandate pe Site de către Cumpărător/Client. Contractul se consideră încheiat în momentul în care Cumpărătorul/Clientul primește (prin E-mail și/sau SMS) confirmarea Comenzii din partea noastră.
6.2. Transferul dreptului de proprietate asupra produsului/produselor comandate și riscul contractual se transmite Cumpărătorului/Clientului de la momentul livrării produselor, sub condiția plății integrale a produselor comandate și a taxelor de livrare. Până la data livrării produselor riscul contractual și dreptul de proprietate aparține Societății.
6.3. Vânzătorul va include în coletul expediat către Client/Cumpărător, documentele necesare care să ateste achiziționarea produselor de către Client/Cumpărător.

7. COMANDA
7.1. Plasarea unei comenzi este permisă oricărui Utilizator. Clientul/Cumpărătorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea produselor dorite în Coșul de cumpărături. Odată adăugat în Coșul de cumpărături, un produs este disponibil pentru achiziție în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui produs în Coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage după sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului/produsului.
7.2. Comenzile pot fi plasate și telefonic/on-line folosind datele de contact menționate pe site la secțiunile ”Contact” și ”Listă magazine”.
7.3. Prin finalizarea Comenzii Cumpărătorul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumpărare, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Comenzii.
7.4. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul/Clientul consimte că Vânzătorul poate să îl contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vânzător, în orice situație în care este necesară contactarea acestuia.
7.5. Anularea comenzii: În următoarele cazuri, Vânzătorul poate anula în mod unilateral o Comandă, fără obligația ca vreo parte să pretindă ulterior daune – interese celeilalte părți:
datele furnizate de Client/Cumpărător sunt incorecte sau incomplete;
tranzacția nu este acceptată de către banca emitentă a cardului Clientului, în cazul plății on-line
tranzacția nu este validată de către procesatorul de carduri agreat de Vânzător, în cazul plății on-line;
datorită conduitei, acțiunilor ori activităților Cumpărătorului/Clientului pe site este prejudiciat Vânzătorul;
în cazul unei tranzacții suspecte sau declarată suspectă de către o unitate bancară, instituție sau autoritate;
în cazul existenței unor alte motive obiective.
Clientul/Cumpărătorul poate anula o Comandă, în urmatoarele cazuri:
în momentul când este contactat de reprezentantul Societății, dacă din anumite motive nu mai dorește produsele comandate;
7.6. Pentru orice comandă anulată exclusiv din vina Cumpărătorului/Clientului, acesta va achita contravaloarea serviciilor de curierat.
7.7. Dacă un produs nu este disponibil în stoc, Cumpărătorul/Clientul va fi informat telefonic de către reprezentantul Societății. În acest caz, Cumpărătorului i se va comunica noul termen de livrare, acesta putând decide să aștepte până la livrarea tuturor produselor comandate sau să anuleze comanda.
7.8. Modalitatea de realizare a comenzii: Pentru a plasa o comandă, aveți la dispoziție mai multe modalități:
a). În situația în care vă creați un Cont Nou, respectiv doriți să vă logați cu ajutorul datelor deja furnizate:
Apăsați pictograma din partea dreaptă sus a site-ului (”Înregistrează-te” – ”Înregistrare”), și completați toate rubricile referitoare la datele dumneavoastră de Utilizator (persoană fizică sau juridică) solicitate: nume utilizator, adresă de E-mail, parolă. Aceste informații sunt confidențiale și sunt utilizate numai pentru procesarea comenzii dumneavoastră (facturare și livrare) sau pentru administrarea și gestionarea contului pe care vi l-ați creat. Corectitudinea acestor date este deosebit de importantă pentru confirmarea și livrarea comenzii în condiții optime, cât și pentru administrarea contului.
Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.
În partea stânga-sus, la secțiunea ”Produse” se selectează produsele din categoriile ”Catalog Produse” și ”Colecții”, iar sub sub descrierea fiecărui produs (descriere ce vizează inclusiv date despre livrarea produsului și retururi/reclamații) există butonul ”Adaugă în coș”, iar dacă îl apăsați veți fi redirecționat către Coșul dumneavoastră de cumpărături.
În Coșul de Cumpărături se poate modifica cantitatea (prin butoanele + -), se poate goli Coșul, actualiza sau se pot continua cumpărăturile, cu finalizarea comenzii. Dacă nu v-ați înregistrat sau autentificat deja, o puteți face în acest punct. Apăsând butonul ”Continuă cu finalizarea comenzii” apare formularul de Finalizare comandă și mesajul ”Ești client care se întoarce?” cu butoane de logare/autentificare.
Apăsând butonul ”Continuă cu finalizarea comenzii” veți fi redirecționat către un formular (”Detalii pentru facturare”) ce necesită completarea datelor dumneavoastră cu caracter personal.
Puteți adăuga în scris un comentariu la comanda pe care urmează s-o finalizați (subsecțiunea ”Note comandă”), iar după ce alegeți metoda de plată (On-line cu card bancar prin iPay BT, prin numerar la livrare sau prin transfer bancar direct) veți bifa casuța cu “Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate, respectiv cu Termenii și Condițiile” și se apasă butonul ”Plasează comanda”.
Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat către o pagină web securizată pentru a introduce datele de pe card și a efectua plata.

b). Dacă a-ți ales varianta de comandă ca vizitator (nu doriți înregistrarea sau autentificarea pe site):
Selectați bunul/produsul din secțiunea ”Produse” de pe site, iar sub sub descrierea fiecărui produs (descriere ce vizează inclusiv date despre mărime, livrarea produsului și retururi/reclamații) există butonul ”Adaugă în coș”, iar dacă îl apăsați veți fi redirecționat către Coșul dumneavoastră de cumpărături.
În Coșul de Cumpărături se poate modifica cantitatea (prin butoanele + -), se poate goli Coșul, actualiza sau se pot continua cumpărăturile, cu finalizarea comenzii, apăsând butonul ”Continuă cu finalizarea comenzii”. După ce a-ți apăsat acest buton veți fi direcționați către completarea formularului de Finalizare comandă, ce necesită completarea datelor dumneavoastră.
Ulterior, se poate adăuga în scris un comentariu la comanda pe care urmează s-o finalizați (subsecțiunea ”Note comandă”), se alege metoda de plată (On-line cu card bancar prin iPay BT, prin numerar la livrare sau prin transfer bancar direct), se bifează căsuța cu “Am citit și sunt de acord cu Politica de confidențialitate, respectiv cu Termenii și Condițiile” și se apasă butonul ”Plasează comanda”.
Dacă alegeți plata cu cardul, imediat după plasarea comenzii veți fi direcționat către o pagină web securizată pentru a introduce datele de pe card și a efectua plata.

c). Produsele se pot comanda și telefonic utilizând numerele de telefon puse la dispoziție pe site. Informațiile legate de produs se află pe pagina produsului și sunt necesare pentru o identificare corectă a acestuia.
7.9. Confirmarea comenzii: După trimiterea comenzii către noi, veți primi un e-mail de confirmare că am primit comanda dumneavoastră. Veți fi contactat de către un reprezentant al Societății pentru confimarea comenzii în maxim 24 ore (în zilele lucrătoare). Comanda este considerată confirmată, în momentul în care veți primi E-mailul de livrare a comenzii.

8. PREȚURILE PRODUSELOR, FACTURAREA ȘI PLĂȚILE
8.1. Ne rezervăm dreptul de a modifica prețurile produselor fără o notificare în prelabil. Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel din momentul confirmării comenzii, reprezentând comanda fermă.
8.2. Societatea noastră poate afișa pe Site produse ce beneficiază de prețuri promoționale într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil. Detaliile despre aceste campanii promoționale vor fi făcute publice prin afișarea pe siteul nostru la o secțiune distinctă.
8.3. Prețurile afișate pe Site, care sunt tăiate de o linie, reprezintă prețul vechi al unui produs care se află într-o campanie promoțională și beneficiază în prezent de un preț promoțional mai mic.
8.4. Cheltuielile aferente transportului, se plătesc separat. Mai multe detalii despre costurile de livrare la secțiunea livrare / retur.
8.5. Fiecare colet livrat va conține și factura fiscală pentru produsele comandate.
8.6. Facturarea produselor achiziționate se face exclusiv în Lei.
8.7. Facturile fiscale se pot emite pe persoană fizică sau juridică. Pentru emiterea facturii pe persoană juridică, vă rugăm să completați toate datele firmei la secțiunea ”Finalizare comandă” în momentul plasării comenzii.
8.8. Plata produselor comandate se poate face: prin ramburs (cash la livrare), prin transfer bancar sau on-line, cu card bancar. Astfel a se avea în vedere următoarele:
– Ramburs – Cash la livrare: contravaloarea coletului se plătește curierului care livrează produsele. Chitanța va fi emisă de către curierul cu care se trimite coletul;
– Transfer bancar: pe baza facturii proforme transmise în format electronic după plasarea comenzii se face plata prin virament bancar. Veţi primi un mesaj automat pe adresa dumneavoastră de e-mail care va confirma primirea comenzii iar apoi veţi fi contactat telefonic sau prin e-mail pentru stabilirea ultimelor amănunte.
– Plata on-line cu cardul: puteți plăti folosind cardul de debit/credit, rapid și în siguranță, folosind serviciile procesatorului de plăți EuPlătesc. Selectând această metodă de plată, veți fi redirectionați pe pagina securizată a procesatorului de plăți.
Vânzătorul nu își asumă răspunderea pentru alte costuri suplimentare suportate de Client/Cumpărător în urma tranzacțiilor cu cardul bancar (exemplu: comision de conversie valutară in cazul în care moneda de emitere card este diferită de RON, alte comisioane în funcție de politica fiecărei bănci, etc), Clientul/ Cumpărătorul fiind singurul responsabil.
În cazul în care plata online cu cardul bancar s-a produs din greșeală, tranzacția poate fi anulată doar telefonic, contactând un reprezentant al SECUIANA S.A. iar suma va putea fi returnată în termen de maxim 30 zile de la finalizarea procedurii de anulare a comenzii.

LIVRAREA BUNURILOR
9.1. Livrarea produselor se va face exclusiv pe teritoriul României prin intermediul serviciilor de curierat. Livrarea produselor prin servicii de curierat se va efectua prin curierul ales la libera apreciere de către Societate.
9.2. Preţurile comunicate pe site includ TVA. Produsul va fi livrat prin curierat cu ramburs, coletul trebuie plătit la preluarea acestuia. Taxa de livrare este de 25 Lei, iar în cazul comenzilor de peste 400 Lei, livrarea este gratuită.
9.3. Clientul va fi contactat prin e-mail sau telefonic printr-un apel sau SMS la numărul indicat la momentul plasării comenzii și informat despre această împrejurare și despre termenul efectiv de livrare. Pentru livrare Clientul va fi contactat în prealabil de către Curier.
9.4. Există două grupe de produse cu termene de livrare diferite:
Produse în stoc – se află în stocul SECUIANA din Târgu-Secuiesc. Termenul de pregătire şi livrare inclusiv transport este de maxim 7 zile.
Produse la comandă – se află în reţeaua de magazine Secuiana. După înregistrarea comenzii veţi fi contactat prin e-mail (în afara răspunsului automat) pentru confirmarea dacă produsele comandate există în stoc sau nu. Termenul de pregătire şi livrare inclusiv transport este aproximativ 2 săptămâni.
9.5. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, Cumpărătorul/Clientul își exprimă acordul în sensul furnizării datelor sale personale persoanei de contact de la serviciul de curierat. La primirea Comenzii, Cumpărătorul/Clientul va prezenta un act de identitate valid și va semna procesul-verbal de primire.

10. RETURNAREA PRODUSELOR
10.1. Conform prevederilor legislaţiei române, Cumpărătorul/Clientul poate returna oricare dintre produsele comandate în termen de 10 zile lucrătoare de la recepţia lor, caz în care veţi suporta costul transportului. Contravaloarea produselor returnate vi se plăteşte în 30 de zile de la recepţia lor prin mandat poştal sau transfer bancar când se specifică contul.
10.2. Pentru a nu vi se refuza plata, produsul returnat trebuie să conţină toate etichetele originale, umeraș, să nu fi fost purtat, să nu fie deteriorat şi să fie returnat în ambalajul original sau un ambalaj corespunzător care să menține în întregime calitatea produsului.
10.3. Expeditorul răspunde pentru deteriorarea sau pierderea produsului în timpul transportului.
10.4. Nu se primesc colete cu plată ramburs. Plata transportului se face de expeditor. Înainte de a se returna un produs, vă rugăm contactaţi compartimentul nostru Relaţii Clienţi la nr. de telefon +40.267.363.440 sau +40.748.886.534.
10.5. Orice produs poate fi schimbat, ca mărime, culoare în limita stocului existent în momentul convorbirii. Dacă există pe stoc, înlocuirea se face imediat după ce s-a primit produsul returnat. În cazul că nu e pe stoc, puteţi alege altă culoare, sau alt articol, cu achitarea eventualelor diferenţe de preţ şi a taxelor de livrare.
10.6. Returnarea se face catre sediul SECUIANA cu menţiunea pe colet ”DEPOZIT ON-LINE”. Pentru facilitarea dialogului pe comandă, vă rugăm să comunicaţi numărul Dvs. de telefon la care puteţi fi contactat de compartimentul Relaţii Clienţi.

11. CONFIDENȚIALITATE
11.1. SECUIANA S.A. este operator de date cu caracter personal și va păstra confidențialitatea datelor pe care le furnizați: nume, prenume, e-mail, număr de telefon, adresă de livrare, date firmă, după caz, etc. Totodată, Vânzătorul va asigura securitatea datelor oferite și va lua măsuri tehnice și organizatorice pentru o gestionare eficientă a acestora, strict în scopurile declarate în prezentul contract.
11.2. Datele sunt prelucrate în următoarele scopuri:
– Înregistrarea și confirmarea comenzii;
– Emiterea facturii și verificarea efectuării plății;
– Cazurile de livrare către curier (în vederea expedierii comenzii), vor fi transmise datele necesare către firma de curierat;
11.3. Pentru a cunoaște mai mult detaliile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal, dar și drepturile pe care le aveți, vă rugăm să consultați Politica de confidențialitate și Politica de cookies.

12. RĂSPUNDERE
12.1. Prin crearea și utilizarea Contului, Utilizatorul își asumă răspunderea pentru respectarea prevederilor prezente, pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesarii Contului, și, în măsura permisă de legislația în vigoare, este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.
12.2. Prin crearea Contului și/sau utilizarea Conținutului și/sau plasarea Comenzilor, Utilizatorul acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile Site-ului în ultima versiune actualizată care este comunicată în cadrul Site-ului, existentă la data creării Contului și/sau utilizării conținutului și/sau la data plasării Comenzii.
12.3. Vânzătorul își rezervă dreptul de a actualiza și modifica periodic Termenii și Condițiile site-ului pentru a reflecta orice modificări ale modului si condițiilor de funcționare a site-ului sau orice modificări ale cerințelor legale. Documentul este opozabil Utilizatorilor/Clienților/Cumpărătorilor de la momentul afișării în Site. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe site versiunea modificată a Documentului, motiv pentru care vă rugăm să verificați periodic conținutul acestui Document.
12.4. Clienții/Cumpărătorii își asumă întreaga responsabilitate în cazul divulgării datelor personale către terți, Societatea noastră nu poate fi facută responsabilă, în situația în care un Client/Cumpărător este prejudiciat sub orice formă de către un terț care ar pretinde că este reprezentant al Vânzătorului sau că reprezintă interesele acestuia.
12.5. Vor fi considerate tentativă de fraudă sau fraudă urmatoarele acțiuni asupra website-ului, continutului acestuia sau asupra Societății:
accesarea datelor de orice tip ale unui Utilizator/Client/Cumpărător prin folosirea unui cont sau prin orice altă metodă;
alterarea sau modificarea conținutului site-ului sau orice corespondentă expediată prin orice mijloc de comunicare de către Societate către Utilizator/Client/Cumpărător;
afectarea performanțelor serverului pe care rulează SITE-ul www.secuiana.ro;
accesarea sau divulgarea oricărui terț care nu are autoritatea legală necesară, orice conținut expediat de către Societate către Utilizator/Client/Cumpărător, atunci când acesta nu este destinatarul legitim al conținutului;
În oricare din situațiile de mai sus, Societatea își rezervă dreptul de a se adresa autorităților competente. Fraudele și tentativele de fraudă sunt pedepsite conform legislației penale în vigoare, iar părțile prejudiciate pot cere în instanță repararea prejudiciilor morale sau pecuniare, după caz.
De asemenea, în cazul tranzacțiilor suspecte sau declarate suspecte, la solicitarea oricărei autorități publice, instituții autorizate, unități bancare partenere, Vânzătorul are obligația, iar Clientul/Cumpărătorul își dă acordul, privind comunicarea datelor cu caracter personal.

13. LITIGII
13.1. Prezentul contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între Vânzător și Utilizatori/Cumpărători/Clienți se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești prevăzute de legislația civilă.

14. CONTACT
14.1. Pentru orice detalii sau întrebari despre Societate, produse sau comenzi vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon/fax +40.267.363.440, +40.267.361.549 și la adresa de e-mail online@secuiana.ro .